Görüş Bildir
Haberler
Paris Saldırısı: ‘Kürtleri Bilerek Hedef Aldım’

Paris Saldırısı: ‘Kürtleri Bilerek Hedef Aldım’

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nin de olduğu sokakta silahlı saldırı düzenlenmiş ve 3 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı. Gözaltına alınan 69 yaşındaki ırkçı saldırgan, Kürtleri bilerek hedef aldığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Olay yabancı düşmanlığı

Olay yabancı düşmanlığı

DW Türkçe’de yer alan habere göre; Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne Cuma günü düzenlediği saldırıda üç kişiyi öldüren ve üç kişinin de yaralanmasına neden olan 69 yaşındaki aşırı sağcı şüphelinin olayı yabancı düşmanı olmasıyla açıkladığı bildirildi. Televizyon kanalı France Info'nun, şüphelinin polisteki ifadelerine dayandırdığı haberinde, zanlının ırkçı olduğunu ve ülkedeki Kürt toplumunu bilerek hedef aldığını itiraf ettiği bilgisine yer verildi.

Aşırı sağcı olarak tanınan şüphelinin 2016 yılında da bir bıçaklama olayı nedeniyle sabıkalı olduğu bildiriliyor.

Saldırıyı gerçekleştiren zanlının 90 yaşındaki babası, oğlunun olay günü evden çıkarken hiçbir şey söylemediğini belirterek, 'kaçık' ve 'deli' olarak nitelendirdiği oğlunun sessiz ve içine kapanık biri olduğunu dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
65
21
18
12
12
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Balik

Biz nasıl göçmenlerden mültecilerden çok haz etmiyorsak onlarda etmiyor. Daha doğal ne olabilir?

umut

3 insan öldürmenin nesi doğal açıklar mısın?

Turgay Donmez

10 sene sonra Turkiye'de de bu olaylar baslarsa sasirmam zaten simdiden yabancilara karsi bir nefret var ama avrupada sadece milliyetciler yapiyor bunu oysa ... Devamını Gör

Beatrize Vaksman

Konu etnik yapisi degil Benim Avrupada gorev yaptigim zamanlarda en cok aldigimiz sikayet gocmenlerin calismayip, uretmeyip, devletten ev, maas, gida, kiyafe... Devamını Gör