Görüş Bildir
Haberler
Otel Seçerken Mutlaka Önceden Bilmeniz Gereken 10 Şey

etiket Otel Seçerken Mutlaka Önceden Bilmeniz Gereken 10 Şey

Lisa Campton
20.06.2024 - 17:01

Mükemmel bir tatil için konaklama yapılacak otel çok ama çok önemli. Peki otel seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlk olarak tabii ki otelin konumu çok önem arz ediyor.

1. İlk olarak tabii ki otelin konumu çok önem arz ediyor.

Otelin bulunduğu yer, seyahatinizin amacına göre büyük önem taşır. Tatil için sahil kenarında bir otel tercih edebilirken, iş seyahati için şehir merkezinde veya iş bölgesine yakın bir otel daha uygun olabilir. Aynı zamanda otelin toplu taşıma, restoranlar ve turistik yerlere yakınlığı da değerlendirilmelidir. Yani bir otelin konumu en başta dikkat edilmesi gereken şey. Tatilinizin seyrini fazlasıyla etkiler.

2. Hizmet ve olanaklara göz atmanız şart.

Otelin sunduğu hizmetler ve olanaklar tatilinizin kalitesini etkileyebilir. Örneğin, ücretsiz Wi-Fi, kahvaltı, havuz, spor salonu, spa hizmetleri gibi imkanların olup olmadığını kontrol edin. Çocuğunuz varsa yemek saatleri, çocuk alanları önem kazanırken; spor yapmayı seviyorsanız otelin bu konuya yönelik hizmetleri sizi mutlu edecektir. Yani bir tatilden ne beklediğinizi iyi bilmelisiniz.

3. Fiyat kısmını es geçmek olmaz.

Otel fiyatları, bütçenize uygun olmalıdır. Fiyatları karşılaştırarak en iyi fiyat/performans oranını yakalamaya çalışın. Erken rezervasyon veya indirim fırsatlarından yararlanmayı unutmayın. Bütçenizi aşarsanız yıl boyu zorluk yaşayabilirsiniz.

4. Temizlik de dikkat edilmesi gereken noktalardan biri.

4. Temizlik de dikkat edilmesi gereken noktalardan biri.

Temizlik, bir otelin en önemli unsurlarından biri. Yorumlarda temizlik ile ilgili olumlu geri dönüşler olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bir de titiz biriyseniz bu konu sizin odak noktanız olmalı.

5. Yemek yemeyi seviyorsanız yiyecek ve içecek konusu önemli.

5. Yemek yemeyi seviyorsanız yiyecek ve içecek konusu önemli.

Otelin restoran, kafe veya bar gibi yiyecek ve içecek seçeneklerini değerlendirin. Özellikle uzun süre konaklamalarda yemek seçenekleri çok önemli. Hassas bir bünyeniz veyahut özel bir durumunuz varsa mutlaka otelin yemek seçeneklerine iyi bakmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. En kritik noktalardan biri de güvenlik.

6. En kritik noktalardan biri de güvenlik.

Güvenli olmayan bir yerde yapılan tatil kuşkusuz pek de keyifli geçmeyecektir. Bu yüzden otelin güvenliği de göz önünde bulundurulmalıdır. Güvenlik kameraları, 24 saat resepsiyon hizmeti gibi güvenlik önlemleri olup olmadığından emin olmalısınız.

7. Oda tipi ve konforu tatilin seyri için belirleyicilerden.

Otel odanız tatil boyunca eviniz gibi olacak. Tam da bu yüzden ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve sizi mutlu, rahat hissettirecek bir odaya sahip olmalısınız. Kaç kişi kalacağınız da bu konuda önemli bir detay haline geliyor. Eğer kalabalık bir aile olarak gidiyorsanız ferah ve ekstra banyolu bir odaya sahip olmanız gerekir. Odaların büyüklüğü, manzarası, yatak tipi ve diğer özelliklerini dikkatle inceleyin.

8. Yorumlara ve değerlendirmelere mutlaka göz atmalısınız.

Otel hakkında fikir sahibi olmanın bir yolu da daha önce o otele gitmiş müşterilerin kullanıcı deneyimlerinden geçiyor. Özellikle bu dijital çağın olmazsa olmazlarından biri. Konaklama ile ilgili sitelerdeki yorumları okuyarak otelin kalitesi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

9. Sonradan üzülmemek için ekstra ücretlere de bakılmalı.

Bazı oteller, ek hizmetler için ekstra ücret talep edebilir. Park yeri, minibar, oda servisi gibi hizmetlerin ücretlendirilmesi hakkında bilgi sahibi olun.

10. Son olarak ise otellerin iptal politikaları...

Rezervasyon yapmadan önce otelin iptal politikasını inceleyin. Beklenmedik durumlar için esnek iptal seçeneklerine sahip bir otel seçmek avantajlı olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın