Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs’ta Mutlaka Görmen Gereken 10 Mükemmel Yer

etiket Kıbrıs’ta Mutlaka Görmen Gereken 10 Mükemmel Yer

pondsjournal
16.06.2024 - 17:01

Kıbrıs'ın tarihini, güzelliklerini, gezilmesi gereken yerlerini merak edenler için 10 tanesini derledik. Hazırsanız başlıyoruz!

Siz de yorumlarda gezdiğiniz yerleri paylaşabilirsiniz... 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Girne Kalesi

1. Girne Kalesi

Kıbrıs'ın en güzel şehirlerinden bir tanesi Girne'dir. 7. yüzyılda Bizanslılar tarafından Arap saldırılarından korunmak amacıyla inşa edilmiştir. İçindeki Batik Gemi Müzesi ile buraya ziyarete gelenleri büyülüyor.

2. Bellapais Manastırı

2. Bellapais Manastırı

Gotik mimari seviyor ve ziyaret etmeye bayılıyorsanız Kıbrıs'ta en güzel örneklerinden biri bulunuyor. 13. yüzyılda inşa edilen bu manastır, huzur verici atmosferi ile gezmeye doyulmuyor. Üstelik muhteşem dağ ve deniz manzarası da eşlik ediyor.

3. Salamis Harabeleri

3. Salamis Harabeleri

Antik şehirlerden birisi de Salamis'dir. M.Ö 11. yüzyılda kurulmuştur. Roma ve Bizans kalıntıları ile tarih meraklıları için adeta bir cennettir diyebiliriz. Antik tiyatro, hamamlar ve Zeus tapınağı gibi yapılarla da ziyaretçileri bir yolculuğa çıkarır.

4. St. Hilarion Kalesi

4. St. Hilarion Kalesi

Bu kale Ortaçağ'dan kalma yapısı ve Kıbrıs'ın en iyi korunmuş kalelerinden olması nedeniyle Kıbrıs'a ziyarete gelenlerin ziyaret etmeyi en sevdiği yerlerden bir tanesi olmuştur. Efsanelere göre de bu kale Disney'in Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler şatosuna ilham kaynağı olmuştur.

5. Lefkoşa Surları

5. Lefkoşa Surları

Lefkoşa, hem Kuzey hem de Güney Kıbrıs'ı kapsayan dünyanın son bölünmüş kentidir. Zengin bir kültürel miras sunan Lefkoşa, Büyük Han, Selimiye Camii gibi yapılar şehrin tarihi dokusunu da sizlere sunar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Karpaz Yarımadası

6. Karpaz Yarımadası

Karpaz, Kıbrıs'ın bozulmamış bölgelerinden biridir. Uzun kumsallar, nadir flora, fauna tünelleri ile tanınır. Ayrıca Apostolos Andreas Manastırı ve bölgedeki eşekler gibi benzersiz özellikleriyle kültürel ve doğal bir zenginlik sunar. Doğal güzellik deyince de Karpaz...

7. Lala Mustafa Paşa Camii

7. Lala Mustafa Paşa Camii

Mimarisi ile mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. 14. yüzyılda gotik tarzda inşa edilmiştir ve Osmanlı döneminde camiye dönüştürülmüştür. Kıbrıs'taki dini ve kültürel dönüşümün bir sembolüdür. Ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

8. Baf (Paphos) Arkeolojik Parkı

8. Baf (Paphos) Arkeolojik Parkı

Kıbrıs'ın antik tarihine dair birçok yapıya ev sahipliği yapar. Roma dönem mozaikleri, antik tiyatro ve villa gibi yapılar Kıbrıs'ın tarihine dair söylenilmesi gereken her şeyi içinde bulundurur.

9. Troodos Dağları

9. Troodos Dağları

Doğa severleri de bu listeden nasiplenebilir tabii ki. Yürüyüş parkurları, geleneksel köyler, fresklerle süslenmiş Bizans kliseleri ile ünlüdür. Ayrıca kışın burada kayak yapma imkanı da vardır. Üzüm bağları sayesinde şarap tadımı da yapabilirsiniz.

10. Konnos Bay

10. Konnos Bay

Ayia Napa ve Protaras arasında yer alan muhteşem bir koydur. Turkuaz renkli suları ve çevresindeki doğal güzellikleri ile ünlüdür. Koy, yüzme, dalış, diğer su sporları için idealdir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
15
7
5
4
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın