Görüş Bildir
Haberler
Güney Kore Sinemasının Kalpleri Eritip İnsanın İçini Sıcacık Yapan En Başarılı Filmleri

Güney Kore Sinemasının Kalpleri Eritip İnsanın İçini Sıcacık Yapan En Başarılı Filmleri

27.08.2021 - 19:00

Özellikle son dönemlerde çok iyi işler çıkaran Güney Kore sineması gün geçtikçe dünya çapındaki ününü artırıyor. Örneğin Parasite filmi 2020 yılında En İyi Film Oscar'ını kazandı ve bunu başaran ilk İngilizce olmayan film oldu. Tabii ki bir Oscar kazanmasa da birbirinden etkileyici, pek çok ödül hak eden film bulunuyor. Biz bu listemizde biraz daha 'sıcacık' diye tabir edebileceğimiz filmleri derlemeye çalıştık. İşte, karşınızda izleyince içinizi ısıtacak en başarılı Güney Kore filmleri...

Not: Filmler düşükten yükseğe olacak şekilde IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

8. My PS Partner - IMDb: 6.9

8. My PS Partner - IMDb: 6.9

Yoon-Jung adında güzel bir kadın erkek arkadaşını aramak isterken yanlışlıkla başka bir kişiyi arar. Sevgilisiyle yapacağı cinsel içerikli telefon görüşmesini başkasıyla yaptıktan sonra kapatır ve hayatına devam eder. Ancak bu ikili bir şekilde telefonla konuşmaya başlarlar. Hayatlarından memnun olmayan ikili oldukça iyi anlaştıklarını fark eder ve her şeyi açık açık konuşurlar. Birbirlerinden hoşlandıklarını anladıklarında da olaylar gelişir. 2012 yapımı bu romantik komedi yetişkinlere hitap eden bir film. Başrollerinde Seong Ji ve Kim Ah-jung'un oynadığı filmi Sung-hyun Byun yönetiyor.

7. I'm a Cyborg, But That's OK - IMDb: 7.1

7. I'm a Cyborg, But That's OK - IMDb: 7.1

Bir fabrikada çalışan Cha Young-goon adındaki genç kadın, kendisinin bir cyborg olduğuna inanır. Bir gün işteyken kendine zarar vermeye çalışınca da akıl hastanesine yatırılır. Kendisinin cyborg olduğuna o kadar inanır ki artık yemek yemez ve kendini pillerle şarj etmeye çalışır. Akıl hastanesinde yatan başka biri olan Park Il-sun bu durumu ilginç bulur. Bundan sonra genç adam, Cha Young-goon'un yemek yemesi için uğraşmaya başlar. En popüler Güney Kore romantik komedi filmlerinden biri olan I'm a Cyborg, But That's OK oldukça keyifli ve sıcak bir film. 2006 yapımı filmin yönetmenliğini Park Chan-Wook yapıyor. Filmin başrollerinde Lim Soo-jung ve Rain bulunuyor.

6. The Beauty Inside - IMDb: 7.4

6. The Beauty Inside - IMDb: 7.4

Woo-jin adında genç bir adam, sabah uyandığında aynaya bakar ve karşısında başka birisinin bedenini görür. Bu durum yeterince ilginç değilmiş gibi bir de her sabah farklı bir bedenle uyandığını fark eder. Ailesi ve arkadaşlarıyla bu sorunu anlamaya çalışır. Daha sonra aşık olduğu kadını etkilemek için her gün yeni bir görüntüyle karşısına çıkar. Keyifli ve ilginç konusuyla dikkat çeken bu romantik komedi şüphesiz türünün en sevilenleri arasında. 2015 yılında vizyonaa giren filmin yönetmen koltuğunda Jong-Yeol Baek oturuyor. Oyuncu kadrosunda Han Hyo-joo, Seo Jun Park ve Juri Ueno gibi isimler bulunuyor.

5. Be With You - IMDb: 7.7

5. Be With You - IMDb: 7.7

Soo Ah, eşi Woo Jin'e ölmeden önce yağmurlu bir günde geri döneceğini söyler. Tabii ki bu Woo Jin'e anlamsız gelir. Ancak bu olaydan bir yıl sonra Soo Ah'ı görmesiyle işler çok ilginç bir hal alır. Her ne kadar bir kavuşma gibi görünse de Soo Ah hiçbir şey hatırlamaz. Listenin en güncel filmi olan Jigeum Mannareo Gabmida, 2018 yılında vizyona girdi. Japon yazar Takuji Ichikawa'nın aynı isimli romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Jang-Hoon Lee yapıyor. Filmin başrolleri ise So Ji-seob ve Son Ye-jin.

4. Always - IMDb: 7.8

4. Always - IMDb: 7.8

Geçmişi çok temiz olmayan eski bir boksör olan Cheol-min, hapisten çıktıktan sonra hayatını düzene koymaya karar verir. Bir gün, iyi kalpli kör bir kızla tanışır ve ona aşık olur. Ancak geçmiş, peşlerini kolay kolay bırakmaz. Etkileyici bir hikayeye sahip bu romantik-dram türündeki film, Güney Kore'nin en başarılı aşk yapımlarından biri.2011 yılında vizyona giren, Il-gon Song imzalı filmin oyuncu kadrosunda So Ji-seob, Han Hyo-joo ve Kang Shin-il gibi isimler var. Filmin Türk uyarlaması, Sadece Sen adıyla 2014 yılında ülkemizde vizyona girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

3. My Sassy Girl - IMDb: 8.0

3. My Sassy Girl - IMDb: 8.0

Kyun-Woo adında genç bir adam, bir akşam evine gitmek için metro istasyonunda beklerken güzel bir kız görür. Kız çok sarhoş olduğundan dengede durmakta bile zorlanır. En sonunda dengesini kaybeden kız, tren raylarına düşecekken Kyun-Woo onu son anda kurtarır. Orada tanıştıktan sonra da görüşmeye devam eden ikilinin hayatları tamamen değişir. Bu eğlenceli romantik komedi filmi 2001 yılında vizyona girdi. Filmin yönetmen koltuğunda Jae-young Kwak oturuyor. Başrollerde ise Tae-Hyun Cha ve Jun Ji-hyun var. Güney Kore sinemasının vazgeçilmezi olan romantik komedi türünün başarılı örneği My Sassy Girl, listenin 3. sırasında.

2. Miracle in Cell No. 7 - IMDb: 8.2

2. Miracle in Cell No. 7 - IMDb: 8.2

Kızını çok seven zihinsel engelli bir baba, bir gün bir kızın ölümünden sorumlu tutulur. Her ne kadar anlatmaya çalışsa da suçsuz yere hapse atılır. Kızı, babasına çok bağlı olduğundan bir şekilde onun hücresine getirmeyi başarırlar. Ondan sonra olaylar çok ilginç bir hal almaya başlar. Yapım, listenin genelinden farklı olarak romantik bir film değil. Bir babayla kızının ilişkisini konu alan 2013 yapımı filmin yönetmeni Hwan-kyung Lee. Oyuncu kadrosundaysa Seung-ryong Ryu, So Won Kal ve Dal-su Oh gibi isimler bulunuyor. Listemizin 2. sırasında bulunan Filmin Türk uyarlaması, 7. Koğuştaki Mucize adıyla 2019 vizyona girdi.

1. A Moment to Remember - IMDb: 8.2

1. A Moment to Remember - IMDb: 8.2

Tesadüfen karşılaşıp birbirlerine aşık olan çiftin ilişkisi bir hastalık yüzünden ciddi şekilde etkilenir. Genç kadının Alzheimer hastası olduğu ortaya çıkınca mutlu çiftin hayatı hiç beklemedikleri yönde değişir. Yönetmenliğini John H. Lee'nin yaptığı 2004 yapımı film, daha çok dram ağırlıklı. Güney Kore'nin en iyi aşk filmlerinden olan A Moment to Remember, ilgi çekici konusu, Jung Woo-sung ve Son Ye-jin'in başarılı oyunculuklarıyla 1. sırada olmayı hak ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
8
6
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
favilla favilla

Always çok güzel ben her sene bir kere izlerim 🙈

ortalık karışık

bir ikide ben ekliyim love 911,castaway on the moon,chilling romance ,daisy .içinizi eritmez ama aşkla ilgili farklı bir bakış açısı kazandırır derseniz bin... Devamını Gör

Yasemin Yıldırım

More than blue var bide ki eklemesek olmaz

Mastani

hepsi efsane!