Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Kredi Kartı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

etiket Bayramda Kredi Kartı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Lisa Campton
07.06.2024 - 14:01

Bayram olunca hem gönüllere hem de ceplere aydınlanma geliyor. Kredi kartları hiç olmadıkları kadar kullanılıyor. Peki bayramda kredi kartı kullanırken nelere dikkat etmelisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İşe bir bayram bütçesi belirlemekle başlayın.

Harcamalarınızı önceden planlayın ve belirlediğiniz bütçeyi aşmamaya özen gösterin. Bayram döneminde artan harcamalar nedeniyle bütçenizi kontrol altında tutmak biraz zor olabilir. Bu yüzden neye ne kadar harcama yapacağınızı önden belirleyin.

2. Limit kontrolüyle devam edin.

Kredi kartınızın limitini ve mevcut borcunuzu sık sık kontrol edin. Bayramın gelişiyle insan biraz gevşiyor ama para da su gibi akıyor malum. Limit aşımı faizleri ve cezalarından kaçınmanız gerek.

3. Güvenilir satıcılardan alışveriş yapın.

İnternetten alışveriş yaparken yalnızca güvenilir ve bilinen siteleri tercih edin. Bilinmeyen sitelerden uzak durarak kart bilgilerinizin güvenliğini sağlamış olun.

4. Kampanyaları takip edin.

Bankaların bayram dönemlerinde sunduğu özel kampanyaları ve taksit imkanlarını değerlendirin. Bu şekilde harcamalarınızı daha kontrollü yaparsınız. İndirim mühendisliği el kitabına bir göz gezdirin. :)

5. Kart bilgilerinizi mümkün olduğunca koruyun.

Kart numaranızı, son kullanma tarihinizi ve güvenlik kodunuzu kimseyle paylaşmayın. Alışveriş yaparken bu bilgileri korumaya özen gösterin. Zira hiç beklemediğiniz bir anda yüksek tutar bir harcama görüp şaşırabilirsiniz. Kredi kartınız size özeldir. Ekstra bilgi isteyen sitelerin güvenirliğini tekrar tekrar kontrol etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Hesap hareketlerinizi mobil uygulamadan inceleyin.

6. Hesap hareketlerinizi mobil uygulamadan inceleyin.

Düzenli olarak hesap hareketlerinizi kontrol edin. Şüpheli işlemler fark ederseniz hemen bankanızla iletişime geçin.

7. Sanal kart kullanın.

7. Sanal kart kullanın.

İnternet alışverişlerinde sanal kart kullanarak asıl kart bilgilerinizi korumanız mümkün. Sanal kartlar, belirli bir limit belirleyerek daha güvenli alışveriş yapmanıza olanak sağlar.

8. Sadakat programlarından yararlanın.

Bazı mağazaların veya markaların sadakat programları vardır. Bu programlara üye olarak, alışverişlerinizden puan veya indirim kazanabilirsiniz. Aynı durum kredi kartını kullandığınız banka için de geçerli.

9. Faiz oranlarını mutlaka inceleyin.

Kredi kartınızın faiz oranlarını ve gecikme faizlerini bilin. Bu oranlar, ödemelerinizi geciktirmeniz durumunda maliyetlerinizi daha fazla artar.

10. Taksitin cazibesine karşı koyun.

Çok fazla taksit yaparak ilerleyen dönemlerde ödeme güçlüğü çekmemek için taksit sayısını makul düzeyde tutun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın