Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Hiç Kazanamamış 10 Efsane Futbolcu

etiket Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Hiç Kazanamamış 10 Efsane Futbolcu

Ali Aydemir
21.06.2024 - 13:31 Son Güncelleme: 24.06.2024 - 23:06

Bu futbolcular spor dünyasına damga vurmuş olsa da bir kupaları eksik... Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanamamış futbolcular bu listede, çok şaşıracaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Paolo Maldini

1. Paolo Maldini

Maldini Milan'da ve ülkesi İtalya adına birçok başarı elde edip dünya futbolunda ses getirse de bu başarılar Avrupa Şampiyonası zaferiyle taçlanamadı. 2000 yılında kaptanlığını yaptığı İtalya ile bu başarıya çok yakınlaşsa da Fransa'ya karşı uzatmalarda bu başarıyı elinden kaçırdı.

2. Gianluigi Buffon

2. Gianluigi Buffon

İtalya'nın efsanevi kalecisi, Avrupa Şampiyonası'nı hiç kazanamadı. Buffon, kariyerinde birçok başarı elde etti ancak Avrupa Şampiyonası zaferine ulaşamadı. Buffon 2000 yılında final kadrosunda olsa da Fransa'ya karşı kaybedince kupaya sahip olamadı. 2012 yılında ise benzer bir senaryoyu İspanya'ya karşı yaşayarak bu şansı elde edemedi.

3. Zlatan Ibrahimoviç

3. Zlatan Ibrahimoviç

Dünyaca ünlü İsveçli sporcu İbrahimoviç de bu başarıyı hiç yakalayamamış oyunculardan. 2004 yılına damga vuran gollerin sahibi olsa da temsil ettiği İsveç turnuvalardan çok çabuk elendi. Kariyerinde birçok lig ve kupa şampiyonluğu olsa da Avrupa Şampiyonaları'nda bu başarıyı elde edemedi.

4. Ruud van Nistelrooy

4. Ruud van Nistelrooy

2004, 2008 ve 2012 yıllarında Hollanda temsilcilerinden olan Ruud van Nistelrooy da bu başarıyı elde edemediğine şaşırılacak başarıdaki devlerden biri. 2004 yılında yarı finale kadar yükselmeyi başarsa da Portekiz bu başarıya ulaşmasını engellemişti.

5. George Best

5. George Best

Kuzey İrlandalı başarılı futbolcu her ne kadar dünyaca tanınsa da Avrupa Şampiyonaları konusunda hikaye biraz karışık. 60'lar ve 70'ler boyunca MANU'da gösterdiği başarılarla öne çıkan kariyerinde Avrupa Şampiyonalarına katılım gösteremeyen ünlü oyunculardan biri o da. Çünkü Kuzey İrlanda milli takımı Best döneminde Avrupa Şampiyonalarına katılım hakkını hiçbir zaman elde edememişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Michael Ballack

6. Michael Ballack

Almanya milli takımıyla muhteşem başarılara imza atan Ballack da makus tarihini yenemeyenlerden... 2000, 2004 ve 2008 yıllarında olmak üzere Almanya'yı temsil eden Ballack, 2008 yılında finale yükselmesine büyük katkı koyduğu Almanya ile hiçbir zaman bu başarıyı elde edememiş futbolculardan.

7. Ryan Giggs

7. Ryan Giggs

Galli futbolcu MANU kariyerinde adını dünyaya duyuracak başarılar yakalasa da Avrupa Şampiyonaları yüzüne gülmedi. Galler, Giggs'in kariyerinin büyük kısmında Avrupa Şampiyonası'na veya Dünya Kupası'na katılamadı.

8. Erling Haaland

8. Erling Haaland

Genç ve yeteneğiyle hepimizin ağzını açık bırakan Norveçli yıldız, uluslararası arenada yeteneğiyle tüm dünyaya kendini kanıtlamış olsa da hem yaşı itibariyle, bu sene de sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonalarına gitme hakkı kazanamadı. Haaland'ın yeteneği ve performansı, Norveç'in gelecekte bu tür turnuvalara katılma şansını artırabilir.

9. Antoine Griezmann

9. Antoine Griezmann

Euro 2016'da final oynamayı başaran dünyaca ünlü isimlerden Griezmann da. 2016'da finalde Fransa milli takımı Portekiz'e karşı kaybederek Griezmann'ın bu başarıyı elde etme şansını elinden almıştı. Şimdi Euro 2024 kadrolarında adı geçen Griezmann belki de bu ay içerisinde bu başarıyı yakalayan futbolculardan biri olacak. Bekleyip göreceğiz.

10. Kevin de Bruyne

10. Kevin de Bruyne

Dünyaca ünlü Belçikalı orta saha Kevin De Bruyne, Belçika milli futbol takımı ile Euro 2016 ve Euro 2020 turnuvalarına katılmıştır ancak Belçika, bu turnuvalarda şampiyonluk elde edememiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın