Görüş Bildir
Haberler
Aşure Günü Ne Zaman 2023? Aşure Ne Zaman, Ayın Kaçında Yapılır?

Aşure Günü Ne Zaman 2023? Aşure Ne Zaman, Ayın Kaçında Yapılır?

İslam aleminin kutsal olarak kabul ettiği Muharrem ayının başlamasına az bir süre kaldı. Muharrem ayı içerisinde bulunan Aşure Gününün ise hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Müslümanlar, 'aşure günü ne zaman?' araştırması yapıyor. Bereket ayı olarak kabul edilen Muharram ayı, 19 Temmuz'da başlayacak. Peki aşure günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Muharrem Ayı Ne Zaman?

Muharrem Ayı Ne Zaman?

Muharrem ayı, Hicri yılın ilk ayıdır. Muharrem ayında ayrıca Müslümanlarca kutsal kabul edilen aşure günü bulunur.

Bu yıl Muharrem ayı, 19 Temmuz Çarşamba gününe denk geliyor. 19 Temmuz Çarşamba günü, Hicri takvimin de başlangıcı olacak.

Aşure Günü Ne Zaman 2023?

Aşure Günü Ne Zaman 2023?

Aşure günü, Muharrem ayının 10. gününde idrak edilir. Buna göre, aşure günü 2023 yılında ise Muharrem ayının 10. gününde yani, 28 Temmuz Cuma günü idrak edilecek. 

Aşure gününde bereketin ve paylaşımın bir simgesi olarak görülen aşure yapılacak, İslam aleminin birliği ve beraberliği sağlanacak.

Aşure Gününün Önemi Nedir?

Aşure Gününün Önemi Nedir?

Aşure geleneğinin tam olarak nasıl ortaya çıktığına dair farklı birçok görüş vardır. Bunlardan en yaygın olanı ise Nuh Tufanı zamanına dayanır. İnanılana göre, Nuh peygamber sular çekilip de karaya çıkınca geminin içerisinde bulduğu her şeyi karıştırarak büyük bir kazanda kaynatmış.

Gemide bulunan insanlar ise aşureden yiyerek hallerine şükretmişler. Böylece aşure, hem şükrün hem de birliğin, yardımlaşmanın bir temsilcisi haline gelmiş. Bazı kişiler ise aşure geleneğinin Hz. Hüseyin'e dayandığını söyler. Bu sebeple aşureden gelen sevabın Kerbela şehitlerinin ruhlarına varması için dua edilir. 

Aşure gününde ayrıca Hz. Adem'in tövbesinin kabul edildiği, İbrahim peygamberin ateşten kurtulduğu, Musa peygamberin Firavun zulmünden kurtulduğu ve Eyüp peygamberin bugün şifa bulduğu söylenir. Bu sebeple aşure gününde edilen duaların kabul edileceğine inanılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın